האם אפשר לשכור בית שאירע שם רצח?

  • כ"ח אב התשע"ח

שאלה

חברתי גרה בדירה שכורה שכעת התגלה לה שבדירה הזו אירע רצח לפני כ-10 שנים. האם יש לה ממה לחשוש או לעשות תיקון כלשהו לבית? תודה

תשובה

שלום רב,

חברתך יכולה לשכור את הדירה זו. ומכל מקום כדאי שלא תיכנס לגור שם עד שתעשה חנוכת הבית.

מקורות: יעויין בספר סגולות רבותינו (עמוד 396) ששאל את הגר"ח קניבסקי שליט"א, האם יש איזה עניין להימנע מלהתגורר בבית שמת בו אדם, והשיב: לא שמענו.

וע"ע בשו"ת מעין אומר חלק יב' (פרק א סימן נב) שנשאל הגר"ע יוסף זצ"ל לגבי קניית דירה שמתו שם האמא והילד, וכן שם אשתו כשם זאת שנפטרה, אם יש מה לחוש. והשיב: אין מה לחוש, רק שלא יכנסו עד שיעשו חנוכת הבית. וע"ע בספר עלינו לשבח חלק א' (בסוף הספר תשובה כז).

בברכה,

הלל מאירס