חברה והשקפה

תיקון להפלה לרווקה

  • כ"ו אב התשע"ח

שאלה

שלום אני אמא לחמישה ב"ה,מנהלים אורח דתי,הבת הבכורה שלי בת 18 לצערי ירדה רוחנית ויותר גרוע נכנסה להריון (היא ללא בן זוג),אני גילתי את זה וקבלת הידיעה גרמה לי לעצב ויסורים קשים,ביקשתי ממנה לא לעשות הפלה למרות שידעתי שכל הבית שלי מתרסק,בעלי לא יקבל את זה הוא היה מאשים אותי ומתבייש מהסביבה,בעלי אדם קשה והגישה שלו לא טובה בכלל ואולי אפילו זה היה מגיע לסכנת נפשות חלילה ,אני רק משערת כמובן.
למרות הכל אמרתי לבת שאתמול רק שלא תפיל,עירבנו את הידברות אמא נגד הפלות ובסוף זה לא עזר,הבת ידעה וחששה מהמון דברים.בצער זה קרה השבוע ואני עוברת יסורים קשים מאז הידיעה שגיליתי. קשה לי ואני בעצמי מטפלת בתינוקת עם בעיות רפואיות וגם בעיות שלום בית קשות
בכנות אני העדפתי שלא תלד אבל ניסתי לשכנע שלא תפיל.אני דואגת גם לבת מבחינת העונש.
השאלה שלי מה התיקון עבורי?
מה התיקון עבורה?
תודה ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

את אינך צריכה שום תיקון מיוחד על ההפלה של ביתך.

ביתך היקרה שנפלה למקום זה צריכה ראשית עזרה וחיזוק שממקום זה ומנפילה זו תהיה ראשית צמיחתה המחודשת לשוב לעלות במעלות התורה והיראה כפי שבוודאי רצונה לעלות מעלה מעלה ביראת שמים חזרה, יש לעזור לה לקבל כלים שתוכל לקבל על עצמה לשמור על קדושתה ולא ליפול בעניינים אלו עוד, עד שתזכה להינשא לבן זוגה הראוי לה ולהקים בית נאמן לה' ולתורתו.

זה עיקר התיקון עבורה לשוב לדרך המלך תוך סיוע מקצועי ראוי.

נשמח לסייע לה לקבל כלים נכונים להתחזקות בענינים אלו. אם היא רוצה בכך אציע לשלוח לנו מספר טלפון שלה ונשוב איליה בעז"ה.

בברכה לישועת ה' בכל העניינים,