שאל את הרב - כללי

שליטה על הרהורים רעים

  • כ"א אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
יש לי בעיה חמורה עד מאד(!).
הבעיה נוגעת לגבי עניין הרהורים רעים שתוקפים אותי.
אני נוהגת להתפלל כל בוקר וערב ואני מאמינה בה' ובשום אופן לא רוצה להתנהג בעזות מצח ואני יודעת עד כמה הדבר חמור אך לא משנה כמה כוח רצון יהיה לי, אף לא אצליח לשלוט באופן גמור על הרהורים והדבר מתסכל אותי מאד כי אני מאד מאמינה בה' ורוצה לשמור על בודו מכל משמר!
בבקשה כבוד הרב, אם העניין לא אבוד בבקשה תוכל לתת לי עצה?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

מחשבות אלו אסור להתייחס איליהם כלל וכלל. ככל שנלחמים עם המחשבות הם חוזרות יותר ויותר.

כאשר מגיעה מחשבה מעין זו אין להיבהל ויש פשוט להסיח דעת ברוגע ולחשוב על מחשבות אחרות לא משנה מה יהיו מחשבות אלו העיקר הוא לדעת את הכלל שאי אפשר לחשוב על שני דברים בבת אחת ולכן ברגע שתחשבי על דבר אחר המחשבה הייא תסתלק לגמרי.

עצם המחשבה שבאה ללא רצון אין בה שום עוון ושום חטא ואין לחשוש עליה ולא להיבהל ממנה רק ברוגע לחשוב על דברים אחרים.

הרבה הרבה הצלחה,