שאל את הרב - כללי

האם יש אצל גויים גלגול נשמות?

  • כ"א אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
1. שמעתי הרבה פעמים על גלגולי נשמות אצל גויים שזוכרים את הגלגול הקודם
האם באמת יש גלגול נשמות גם אצל הגויים?
2. דבר שני למה הם צריכים גלגול? וכי יש להם עולם הבא או גן עדן שצריכים לתקן משהו?
תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

1. אכן גם אצל גויים יש גלגולי נשמות וכמבואר בשער הגלגולים (הקדמה כ"ב ד"ה וענין המתגלגל בדומם).

2. גם לגויים יש שבע מצוות בני נח וקיומם מזכה אותם בעולם הבא וכמבואר ברמב"ם (הלכות מלכים סוף פרק ח) שכל גוי המקבל שבע מצוות, ונזהר לעשותן הרי זה מחסידי אומות העולם, ויש לו חלק לעולם הבא וכו'. ע"ש. וממילא מובן שגם גויים יכולים לחזור בגלגול לעולם הזה כדי לתקן את מה שלא קיימו כנדרש מהם.

בברכה,

הלל מאירס