זוגיות

לשון הרע לאחר סיום קשר

  • י"ט אב התשע"ח

שאלה

שלום הרב
לאחרונה סיימתי קשר עם בחורה
קשר מאוד ארוך ואינטנסיבי,ויוצא שאני צריך לפרוק לאנשים..
לספר מה היו הבעיות בה בקשר וכו'
אך אני מפחד מלשון הרע
אבל באמת כשאני פורק אני מרגיש טוב יותר..
בנוסף לזה שכבנו...
ואני יודע שהיא התביישה בזה מאוד(כיום היא כבר לא דתייה לפי מה שהיא מספרת ואומרים לי)
מותר לי לספר אתזה לאחרים,כמובן לא להפיץ לסתם אנשים, רק לאלו שאני צריך לספר להם מה קרה ולמה..
הפריקה עוזרת לי
ואנשים שואלים למה היא הייתה ככה אני עונה להם.. אבל מבלי לתת את הסיבה באמת.. ואני רוצה כבר לפרוק..

תשובה

שלום ובכה

כדי לפרוק את הכאב מותר לדבר על זה רק עם אחד מהחברים הקרוב איליך ביותר שזה יעזור לך להשתחרר ולהרגיש טוב עם עצמך.

על החבר לדעת שהוא לא אמרו לקבל את הדברים כאמת וודאית אלא כאמת לפי ההרגשה שלך ותו לא.

בעז"ה תתגבר ותכול להמשיך הלאה ביראת שמיים ולמצוא את זיוגך הראוי משורש נשמתך.