שבת

כף זכות וסקילה באבנים

  • ט"ו אב התשע"ח

שאלה

שלום רב,
אנחנו מחוייבים לשפוט תמיד לכף זכות כל אדם לא משנה כמה חמור המעשה שעשה ויחד עם זאת פעם היו סוקלים באבנים מחללי שבת..נכון שכמעט ולא היו סקילות באבנים אבל עצם העובדה שיצאה הוראה כזאת מראה שלא תמיד יש כף זכות..לא כך?

תשובה

שלום וברכה

א. רשעים גמורים יש לדון לכף חובה. רק מי שמעשיו סתומים מצווה לדון לכף זכות.

ב. מחלל שבת שחייב סקילה הוא אדם שמחלל שבת ושני עדים כשרים התרו בו שלא יחלל את השבת ואם יחלל את השבת ייהרג בבית דין ובכל זאת הוא מתריס בהם שהוא ימשיך לחלל את השבת למרות שזה אסור, רק אז סוקלים אותו בבית דין. אדם כזה כבר אין מקום לדון לכף זכות.