שאל את הרב - כללי

נפטר שבא בחלום ונותן מפתח, מה זה אומר?

  • י"ב אב התשע"ח

שאלה

כבוד הרב שלום,
אימא שלי חלמה על אבי ז״ל שנפטר לפני 21 שנה. החלום הלך ככה: היא חלמה שהיא עומדת בחוץ ואז היא רואה את בעלה שנפטר לפני 21 שנה עם מדי צבא של מילואים ואז היא אומרת לו ״יה, הנה בעלי״ ובחלום הוא נותן לה מפתח ואז היא התעוררה. ראוי לציין שמיום פטירתו אימי מעולם לא חלמה עליו. זה החלום הראשון מזה 21 שנה. היא ממש תשמח אם תוכל לפרש את החלום!
בברכת המשך ערב טוב,
לינוי.

תשובה

שלום רב,

החלום הזה הוא סימן טוב ויפה בשביל אמך שתחיה, וכדברי הגמרא במסכת ברכות (דף נז עמוד ב) שכל מה שנותן הנפטר בחלום הוא סימן טוב למעט אם הוא נותן עפר או חרדל. ע"ש.

בשורות טובות,

הלל מאירס