חגים ומועדי השנה

האם מותר לקרוא סיפורי צדיקים בתשעה באב?

  • ט' אב התשע"ח

שאלה

1. האם מניחים מחר תפילין ביום תשעה באב? 2. האם מותר לקרוא תהלים וסיפורי צדיקים ביום תשעה באב? תודה רבה

תשובה

1. גם ביום תשעה באב מניחים תפילין.

לפי מנהג האשכנזים לא מניחים תפילין בתפילת שחרית אלא רק בתפילת מנחה (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנה סעיף א).

ומנהג הספרדים ברוב בתי הכנסת בירושלים ובערי ארץ ישראל להניח תפילין בשחרית של תשעה באב כמו בכל יום (חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד שסו).

2. אין לקרוא תהלים בתשעה באב, אמנם המיקל בזה, בפרט אחרי חצות היום, יש לו על מה לסמוך. ולצורך חולה מותר, כיוון שהוא דרך בקשה (יעויין משנה ברורה סימן תקנד סק"ז, שער הציון סק"ח, חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד שיא, קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף סימן תקנד סעיף יט, ונחמת ישראל פרק לד הערה 142 אות יז).

3. מותר לקרוא סיפורי צדיקים בתשעה באב (נחמת ישראל שם שם אות טז).

בברכה,

הלל מאירס