שו"ת פסח

האם מותר לאכול חמץ שעבר עליו הפסח

  • ז' אב התשע"ח

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,
השנה, לפני פסח נשארו לנו הרבה מוצרים שהם חמץ גמור (פסטות, קמח ) שקנינו אותם הרבה לפני פסח ולא הצלחנו לחסל הכל, החבילות היו פתוחות, כלומר השתמשנו בחלק מהקמח והפסטה
אנחנו רק 2 נפשות (אני ובעלי) והמצב הכלכלי שלנו באותה התקופה היה ממש רע
שנינו איבדנו את מקום העבודה, והיו לנו רק הוצאות ללא הכנסות בכלל. בקניות שלנו חישבנו כל שקל.
התייעצנו עם רב, הרב אמר שאין מכירת החמץ כוללת מוצרים שהם חמץ גמור, ועל כן- עלינו לתת אותם לבעל המכולת הקרובה לאזור- משום שלו מותר למכור חמץ גמור, אך שכחתי לציין לרב שמדובר בחבילות פתוחות ולא סגורות.
עטפנו בשקית את כל החמץ , ונתנו לבעל המכולת הקרובה לאזור, אמר שאין לו מקום במחסן ולכן כל הפסח הוא ישים את זה בחוץ ליד המקררים של החמץ.
השאלה שלי- אם זה לא נקרא חמץ שעבר עליו הפסח?
אנחנו כן השתמשנו לאחר הפסח בחמץ זה .
אך משהו בי לא שלם
ודבר נוסף- מה אנחנו אמורים לעשות שנה הבאה אם ישארו לנו כמויות כאלו של חמץ? אנחנו מתכננים לעבור מהאזור, ב"ה בעלי מצא עכשיו עבודה חדשה. אבל לא חבל לזרוק הכל?

תשובה

שלום וברכה

אינני יודע עם מי התייעצתם,כנראה הרב ההוא מחמיר מאוד בעניין זה אבל  מרן פוסק שמותר לכתחילה למכור חמץ גמור וכך נוהגים וכך תנהגו שנה הבאה אם יישאר לכם חמץ.

החמץ ההוא שנתתם לבעל המכולת נמכר על ידי בעל המכולת ולכן זה חמץ שמותר באכילה ובהנאה.