חגים ומועדי השנה

האם מותר לשבת על כסא בבית בתשעה באב?

  • ז' אב התשע"ח

שאלה

כבוד הרב, האם בבית מותר לבריא לשבת על כסא בתשעה באב?? ורק בבית הכנסת יושבים על הרצפה. תודה

תשובה

שלום רב,

גם בבית יש להקפיד שלא לשבת על גבי כסא בתשעה באב (ראה אור לציון חלק ג' עמוד רסט ד"ה ובשו"ע בסימן).

לפי מנהג הספרדים יש להקפיד על כך עד זמן תפילת מנחה (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנט סעיף ג). ולפי מנהג האשכנזים מיד אחרי סיום תפילת שחרית אפשר לשבת על גבי כסא (רמ"א שם).

בברכה,

הלל מאירס