תפילה וברכות

ללכת לבית כנסת אחר בגלל ריב במשפחה. דחוף בבקשה

  • ד' אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מתפלל קבוע בבית כנסת של סבא וסבתא שלי כל שבת וחגים וכו.. אבא שלי גם מתפלל שם יחד איתי . השבת היה לאבא שלי וסבא שלי (שזה אבא של אמא שלי- חמו של אבא שלי) היה בניהם ויכוח מול כל יושבי בית הכנסת ובמהלך הויכוח סבא שלי קרא לאבא שלי בכל מיני שמות גנאי ובייש אותו מול כל הבית כנסת. אבא שלי אמר שהוא לא יחזור לבית כנסת הזאת יותר , ואני בעצמי לא יודע מה לעשות. האם ללכת עם אבא שלי עכשיו כל שבת לבית כנסת אחר או להשאר בבית הכנסת הקבוע שלי? לאבא שלי לא איכפת איפה אתפלל (אבל אני מאמין שבתוך תוכו הוא רוצה שאעבור איתו לבית כנסת אחר ) אבל הדילמה היא מכוון שסבתא שלי ממש ממש עצובה שאני הנכד שלה אעזוב את הבית כנסת והיא ממש מתייסרת לגבי זה . עכשיו אני לא יודע האם לרצות את אבא שלי וללכת איתו לבית כנסת אחר או לרצות את סבתא שלי שלוקחת את זה ממש קשה?
אני ממש אשמח לעזרה דחופה מכם

תשובה

שלום וברכה

אם לאבא אין בית כנסת קבוע ומצד שני לאבא לא מפריע שתמשיך להתפלל בבית הכנסת של סבא, אתה יכול להמשיך ולהתפלל שם.