טיסה לנורבגיה

  • ג' אב התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
בעלי אני וחמשת ילדיי נטוס ב-30/7 לנורבגיה למשפחה של בעלי, חשוב לציין שבעלה של אחות של בעלי הינו גוי. לפני שהסכמתי לטוס (אחרי הרבה שיחות עם בעלי שממש התחנן לנסוע) הסברתי להם את נושא הכשרות שאני מבשלת שאני לא אוכלת כל דבר והוצאנו קובץ של אוכל כשר ושצריך כלים חדשים.
אני וילדיי הולכים בדרך חרדית, לעומת זאת בעלי הוא דתי לייט,
חשוב לי לשאול את הרב מס שאלות כדי שאני אצליח גם לשמור את רצון ה' ולשמור על ילדיי וגם לשמור על השלום בית שלי כי אני ובעלי הכרנו בפועל חילונים והוא זורם איתי על החזרה בתשובה שלי הוא מאמין יודע שזו הדרך הנכונה אבל ממש קשה לו.
1. לגבי התנור יש אפשרות להכשיר אותו? ואם כן איך?
2. לגבי שבת הרב יודע איך עושים עם הסעודות לפי בדיקה שלי שבת נכנסת ב11 בלילה אז איך עושים סעודות? סעודה ראשונה ב11:30 בלילה?
3. לגבי חלב- בעלי שאל אותי אם אני יכולה לשתות חלב שנחלב מהפרה ישירות ואני לא ראיתי את החליבה חשוב לציין שאני לא שותה חלב נוכרי...
אני ממש מודה לרב

תשובה

שלום וברכה

אם יש ניקוי עצמי זה הכי טוב והכי מכשיר. אם אין אפשרות כזו יש לנקות היטיב את התנור ולחמם על החום הכי גבוה למשך חצי שעה.

2. אפשר לעשות קידוש מפלג המנחה בשעה 20:20 בערך

3.לא. רק אם את רואה את החליבה מותר לך לשתות.

אשמח לסייע לך עוד בכל שאלה