כמה שאלות על מעשר כספים

  • א' אב התשע"ח

שאלה

שלום,
יש לי מספר שאלות:
אני חיילת שמקבלת כל חודש בסכום של כ800 שח
א. האם זה בסדר שכל חודש אתרום 80 שח למעשר או שאני מחוייבת לתת יותר?
ב . דבר נוסף, בדקתי באתרים שונים לאיזה עמותה לתרום.
הבנתי שהכי כדאי לתרום לעמותה/ארגון שיעזרו לעני לצאת ממצבו הכלכלי למשל ע״י מציאת עבודה בזכות הכסף שאתרום לו.
האם יש עמותה מסויימת שמומלץ שאנח אתרום לה ?
ג. זה בסדר אם אתרום לעמותה שנותנת לעניים סלי מזון כל חודש ולאו דווקא עוזרים להם לצאת ממצב העוני?
ד. עדיף שאתרום כל חודש לעמותה שונה או שעדיף לתרום לעמותה קבועה כל הזמן?

תשובה

שלום וברכה

א. זה סכום המעשר, אין צורך לתת יותר.

ב. אציע את אירגון אהבת חסד טלפון 1800-572927

ג. אפשרי בהחלט. האירגון שהצעתי עוסק בשניהם.

ד. אין עדיפות לזה יותר מלזה.