פדיון הבן שיוצא בתשעה באב שחל בשבת

  • א' אב התשע"ח

שאלה

שלום לרב, פדיון הבן של בננו נ"י יחול בשבת תשעה באב. מתי עלינו לקיים את הפדיון והסעודה?

מודים אנחנו לרב

תשובה

שלום רב,

יש לכם לעשות את הפדיון בצום תשעה באב (היינו ביום ראשון עשירי באב) לקראת ערב, ואת הסעודה עצמה יש לעשות בליל מוצאי תשעה באב.

מקורות: הגר"ש קלוגר זצ"ל בשו"ת האלף לך שלמה (חלק אורח חיים סימן שמט). וע"ע בשו"ת שבט הלוי חלק ו' (סימן ע אות יא) שמה שכתב הגאון מהרש"ק הנ"ל לעשות את הפדיון סמוך לערב הוא מהיות טוב, אבל מעיקר הדין גם לפני זה מותר ויעשו הסעודה בלילה אח"כ. וע"ע בספר הליכות שלמה על המועדים (ניסן-אב פרק טו סעיף טו ובדבר הלכה אות כה).

בברכת מזל טוב,

הלל מאירס