חברה והשקפה

חטא לפני החזרה בתשובה

  • כ"ח תמוז התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב.
אני ברוך ה מתחזקת וככל שאני מתחזקת ולומדת אני מבינה כמה חטאים עשיתי בעוונתי הרבים . לעולם לא למדתי הלכות היתי חילונית .
ושאלתי היא למה אני צריכה לההענש עקב חוסר הוודאות? כל הזמן מהדד בי המשפט: אי הידעה אינה פותרת מן העונש וזה מאוד מלחיץ אותי ומפיל אותי מטה במחשבות ... עשיתי המון טעויות גם בחיי הנישואים לצערי הרב וככל שאני מתקרבת לבורא עולם הפחד גובר מפאת החשיפה לתגמול עבור החטא... אני מוצאת את עצמי בחוסר אונים .. מדוע לא ידעתי? מדוע לא שמעתי? וממש מקשה עליי

תשובה

שלום וברכה

אין הדברים נכונים כלל.

מי שנולד בבית חילוני ולא ידע כלום מתורה ומצוות אין לו לפחד מעונש כעת בחזרתו בתשובה שלימה, אשריו ואשרי חלקו שזכה להכיר את בוראו ולשוב בתשובה שלימה, שכר גדול ועצום תקבלי על עצם חזרתך בתשובה וקבלת עול תורה ומצוות, מעלתך גדולה עד מאוד בעולמות העליונים וזכות גדולה מאוד נפלה בחלקך בבחירתך ללכת בדרך התורה והיראה.

כאשר את מתבוננת בעצמך ומתחרטת על אי ידעתך את הבורא וחושבת בליבבך הלוואי והייתי כבר מכירה אותו מזמן והייתי עושה את כל המצות ה' כראוי מתחילת  הוותי הרי שאת זוכה לתקן את כל השנים מאז שנולדת ושום חטא ועוון לא ייזכר לך כלל, ימייך הקודמים מתמלאים באור תורה ומצווה וביראת שמיים טהורה ותקבלי שכר מאת הבורא כאילו עבדת אותו כל ימייך משחר נעורייך.

המשיכי להתחזק בתורת ה' ותזכי לעשות נחת רוח ליוצרך ולרוות רוב נחת מכל יוצאי חלצייך.

בהערכה רבה,