האם יש הבדל אם מדובר בבשר או עוף

  • כ"ח תמוז התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
כפי שאני יודעת בחגי ישראל מותר להעביר אש מנר ולהרחיק את הגז לצורך בישול.
רציתי לשאול מה קורה במצב שיש בבית אינדיקציה או כיריים חשמליות. איך ניתן לבשל במצב כזה? מותר להדליק? האם יש פתרון לכך?

ושאלה נוספת-
אני שומרת 6 שעות בין אכילת בשר/עוף לחלב.
1. האם יש הבדל אם מדובר בבשר או עוף?
2. אם אוכלים נניח ירקות אשר בושלו בתבשיל שיש בו גם בשר(מבלי לאכול מהבשר) - כמה שעות צריך לחכות עד אכילת מוצרי חלב?

3. אם אני מבשלת ירקות בכלי בשרי - האם מותר לאכול את הירקות בארוחה חלבית?

תשובה

שלום וברכה

במקרה כזה יש להשתמש בשעון שבת שיפעיל את הכיריים בשעות מוגדרות ויכבה בעת הצורך.

בשר וחלב

1. אין הבדל.

2. יש להמתין שש שעות.

3. כן.

בברכה,

בנימין שמואלי.