שו"ת בין המצרים

השכרת דירה בשלושת השבועות

  • כ"ב תמוז התשע"ח

שאלה

שלום רב,
אנו גרים בדירת נופש על הים וחודש האחרון הבעל בית העלה לנו את דמי השכירות באופן קיצוני. מאחר ואנחנו 3 חודשים לפני לידה לא היו לנו הרבה ברירות ונאלצנו להסכים כי אין לנו פנאי לעבור לדירה אחרת לפני הלידה. על מנת להצליח להתמודד כספית עם דמי השכירות התחלנו מידי שבת שאנו נוסעים להורים להשכיר את הדירה. לא תמיד מצליחים, ואמנם במחיר מועט אך גם זה עוזר.
אני שואלת בנוגע להשכרת הדירה בשלושת השבועות, הרי ידוע שנוהגים שלא ללכת לים ועוד דיני אבלות למיניהם, ולא מרגישה שזה שייך להשכיר את הדירה בשבתות אלו, כשבודאות מי שמגיע הולך גם לים (הדירה על הים)
אם אכן לא נשכיר את הדירה במשך כל החודש כמובן שיהיה לנן קשה להתמודד עם דמי השכירות
אשמח לשמוע את דעת הרב האם מותר לנו להשכיר את הדירה גם בשבועות האלה
תודה

תשובה

שלום וברכה

יכולים להשכיר ללא כל חשש.

אין איסור ללכת לים או על שפת הים בימי בין המצרים.

הרבה הרבה הצלחה,