נשים

לקחתי על עצמי נידה

  • כ"א תמוז התשע"ח

שאלה

כבוד הרב,
אני מאורסת מזה חצי שנה ולפני כשלושה שבועות החלטתי לקחת על עצמי שמירת נידה, זה חשוב מאוד בעיניי ולכן אשמח אם תוכל לענות לי על מספר שאלות שיש לי בנושא זה.
ראשית, האם איסור הנגיעה חל גם על נגיעה בגברים אחרים כגון: אבא, אח, סבא, דוד, בן דוד וכדומה? או שבהם מותר לי לגעת בזמן הנידה? (למשל חיבוק באירוע משפחתי, במפגש של המשפחה, ביום הולדת וכיוצא בזה...).
שאלה נוספת שלי היא האם עליי לשמור נגיעה מהארוס גם בזמן שבעת הימים הנקיים לאחר הוסת עצמה? שמעתי ממקורות מסוימים שאין הבדל בין נשואה לרווקה בעניין זה, כלומר שעל נשואה ועל רווקה לשמור נגיעה גם בזמן הוסת וגם בשבעה הנקיים לאחר מכן, וממקורות מסוימים שמעתי שרווקה צריכה לשמור נגיעה רק בזמן הוסת עצמה... לכן אשמח שתבהיר לי את העניין הזה, כי זה מאוד משמעותי ובינתיים מאז שהתחלתי לשמור את הנידה, אני סופרת גם את שבעת הנקיים לכל מקרה...
דבר נוסף שרציתי לשאול, אם לדוגמה סיימתי את ימי הוסת וביום שבת הייתי נקייה לגמרי, ולפתע אתמול ראיתי כתם קטן שגוונו אדום-ורוד, עליי להתחיל בספירת שבעת הימים הנקיים מחדש או להמשיך בספירה כרגיל? (בעניין זה שמעתי שאם הכתם קטן ממטבע עשר אגורות והוא נמצא במקום חיצוני כלומר לא התגלה מבדיקה פנימית שעשיתי אז אפשר להמשיך בספירה כרגיל ולא צריך להתחיל לספור מההתחלה).
אני סומכת על דעתך ועל הידע שלך בעניינים אלו, לכן אני מודה לך מאוד מראש.

תשובה

שלום וברכה

אבא אח וסבא מותר לגעת ללא הגבלה.

דוד או בן דוד דינו כאדם זר שאיסור הנגיעה בו שווה בין בזמן הנידה ובין שלא בזמן הנידה.

כמו כן ארוסך עד לחתונה אסור בנגיעה בין בזמן הנידה ובין בשבעה הנקיים ובין לאחר מכן עד לאחר שתיטהרי במקווה ותינשאי לו.

איסור הנידה מתחיל כאשר הנערה מקבלת את המחזור הראשון שלה והאיסור ממשיךאף כאשר עברו שבעה ימים ושבעה שבועות עד לטהרה במקווה.

לאחר החתונה הדין הוא שמתחילת המחזור ועד לאחר שבעת נקיים וטבילה, הנגיעה אסורה ולאחר מכן הנגיעה מותרת.

אם רואים כתם שאינו אדום או שהכתם אדום אבל הינו קטן מקוטר של שקל הרי שאין זה פוגע בשבעה הנקיים.

בכל מקרה של ספק באדמימות יש להראות לרב את הכתם שיכריע האם הכתם אסור או מותר.

אציע שוב שמדריכה מטעמינו תשוב אילייך ותלמד איתך את הלכות הטהרה כראוי.