אמונה

האם מוות קליני זה הוכחה לעולם הבא?

  • כ' תמוז התשע"ח

שאלה

אמרו לי שמוות קליני זה אחד ההוכחות לעולם הבא ואני שואל ראיתי שסיפרו שנוצרים שקיבלו מוות קליני סיפרו שפגשו את ישו.
מוסלמים פגשו את מוחמד.
מה בדיוק ההסבר בנושא?

תשובה

שלום וברכה,

ישנם למעלה מ-30 מיליון מקרים מדווחים של מתים קליני מרחבי העולם, המספרים על יציאה מן הגוף ומנהרה וקול שדיבר אליהם בכח המחשבה ושאל אם רצונם לשוב לעולם הזה או להמשיך לעולם האמת (דרך המנהרה). חוקרים רציניים מאוד, הן נוירולוגים והן פסיכיאטרים חקרו תופעה מדהימה זו והעידו על אמיתתה. הנה דוגמה מרשימה במי שחוותה מוות קליני בתור ילדה קטנה:

https://www.hidabroot.org/article/221954

לעצם שאלתך, הסיפורים על מתים קליניים שסיפרו על מלאכים או דמויות כלשהן - הם סיפורים מעטים ביותר, ספורים. אף אחד לא יודע איך באמת נראה ישו או מוחמד. נוצרי שיראה אדם מזוקן, יאמר שראה את ישו. מוסלמי שיראה אותו אדם יאמר שראה את מוחמד.

 אך ייתכן מאוד שאותם מקרים נדירים נגרמו מהזיות (לא כל המתים הקליניים התנתקו לחלוטין מגופם, ואצל חלקם אין ספק שהיתה עדיין פעילות מוחית בזמן יציאתם מן הגוף, ודבר זה דומה למה שאמרו חז"ל, שאין חלום אמת בלי דברים בטלים!). אפשרות נוספת שאותם אנשים בודדים ראו בזמן זה דמויות מתעתעות מכף הקלע, שדים ומזיקים שיכולים לתעתע באדם קודם כניסתו לעולם האמת. או שראו דמויות אמיתיות עלומות ופירשו אותם בטעות כדמויות דתיות.

ראה הסבר מלא בתשובתי:

https://www.hidabroot.org/question/101866

בברכה,

דניאל בלס