שבת

שאלות וירידה בקדושה

  • י"ח תמוז התשע"ח

שאלה

1.אני מרגיש שירדתי בקדושה שלי מאז ששיפצו לנו תבית והשכרנו בית אחר ל6 חודשים בערך ואז הגענו לבית החדש מרגיש שוני בתפיסה ובהרגשה הקודמת למה זה בא עלי?
2.קשית שרוך של נעלי ניו באלנס בשבת מותר? לא קשרו רמז מה שנעשה בבית המקדש ..
3.לפני מיז בתמוז או אחר יז תמוז מותר לאכול בשר עגל אני חולה עם 3 מחלות כרונית לא ניראה לי שיש לי סכנה מתי הזמן שלא אוכלין כי הבנתי שיש זמן כזה .
4.מותר להוציא דג שמת ציקליד מהאקווריום בשבת אין בזה הפרעה למנוחה בשבת עם זה לא כזה משנה

תשובה

שלום וברכה

1. אציע לבדוק שוב את המזוזות בבית המשופץ.

2. מותר לקשור כאשר אתה פותח את הקשר בו ביום.

3. מותר לאכול בשר עד ראש חודש אב. חולה שצריך  לבשר יכול לאכול בשר גם בתשעת הימים.

4. אסור כי הדג מוקצה.