זוגיות

הוריי אשתי.

  • י"ח תמוז התשע"ח

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,
שלום וברכה,
שאלתי נוגעת למרקם היחסים עם הוריה של רעייתי וכפועל יוצא מכך עם רעייתי והעניין כדלהלן:

הוריי רעייתי נוהגים להגיע אלינו דרך קבע מידיי שבל וזאת ללא כל הזמנה, דהיינו הם מזמנינים את עצמם ומגיעים וזאת גם אם תכננו לנח מעט בשעת צהריים, יודגש כי אנו הורים לקטנטנים.
הענין שלעיל קורה כאמור דרך קבע, עוד יצויין כי הוריה אינם מוכנים בשום אופן לעשות בייבי סיטר לילדינו ואין זה משנה מהן הנסיבות לרבות כאשר רעייתי שהתה בבית החולים לאחר לידה, היחסים הנם חד-צדדיים לחלוטין.
העניין מקשה עליי בפרט מפאת העובדה כי על ילדיי אחיה של רעייתי הם עושים בייבי סיטר דרך קבע פעמיים בשבוע.
כאשר העלתי את העניין בפני רעיחתי קיבלתי ממנה תשובות כגון: "ככה הם" "אני לא כופה את עצמי וכיו"ב"
אני הגעתי מבחינתי לסף יכולת ההכלה שלי, הרי כל בר דעת יכול להבין כי אלו הם יחסי ניצול נטו, ניצול בהיבט הרגשי של רגשותיה של בתם כלפיה וכן ניצול בהיבט במעשימהלכה למעשה בכפייתם את עצמם מידיי שבוע בשבוע בשבתות באופן קבוע.

אציין כי הם אנשים מאד קרים ומנוכרים וכי גישתם לדת די מנותקת אין זה מעיד חלילה על היותם אנשים רעים אך כלל השילוב האמור לעיל מאד מקשה עליי.

כיצד עליי לפעול בעניין זה ?

תודה מראש, גרשון.

תשובה

שלום וברכה

הקושי אכן מובן ביותר אולם חשוב ללבוש את משקפי אשתך כביכול ולהתבונן היטיב מה היא הדרך נכונה לסדר את העניין בלי שאשתך תיפגע חלילה.

הבתאו הבן לא רואים חיסרון בהוריהם ואף כאשר החיסרון בולט וניכר לעין, הילדים מחפים על כך ולא רואים בהם כל רע ולכן ברור שאשתך רואה את התנהלות הוריה אחרת ממך לגמרי וקשה מאוד לאשתך להחליט שהוריה אינם מתנהגים כהוגן.

כאשר תבין זאת ואשתך תדע שאתה מבין את הקושי שלה תוכל לשקול יחד עם אשתך איך בכל זאת תוכל להציב גבולות להוריה ללא שהיא תיפגע חלילה.

עלה והצלח,