תפילה וברכות

איזה שם למסור לברכה, העיקרי או הכינוי?

  • ט' תמוז התשע"ח

שאלה

היי, קוראים לי קובי, רציתי לדעת האם כאשר אני מוסר את שמי לברכה אני צריך לומר יעקב? בברית כך קראו לי, אך בתעודת זהות וכל החיים קראו לי קובי. מה הנכון? תודה

תשובה

שלום רב,

אם אף אחד לא קורא לך יעקב - תמסור את השם "קובי" לברכה.

מקורות: ראה ספר הליכות שלמה חלק א' (פרק ח סעיף יז, ודבר הלכה אות כג) בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל. וע"ע ספר ילקוט יוסף אבלות (סימן לב סעיף ה והערה שם) בשם הגר"ע יוסף זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס