שבת

האם מותר לקחת אמא בשבת לחדר לידה

  • ו' תמוז התשע"ח

שאלה

שלום הרב. מה הדין של יולדת בשבת? אם בעלי לוקח אותי האם אני יכולה לצרף את אימי שחשוב לי מאוד שתיהיה איתי בלידה.. ואם אני יכולה לקחת עוד משהי יחד עם אימי??
ואם זה נהג אמבולנס גוי האם גם אני יכולה לקחת איתי את בעלי אימי ועוד משהי שתעזור לי בלידה?? תודה רבהה

תשובה

שלום וברכה

כבר כתבנו שראוי מאוד שלא בעלך ינהג ברכב אלא להזמין גוי של שבת/אמבולנס.

הפוסקי כתבו שאין להתיר הליכה של יותר ממלווה אחד ולכן מאחר שבעלך הולך  איתך אין לקחת מישהי נוספת. אם יש לך דולה מותר לך להזמין אותה בשבת שהרי היא כמיילדת.  אם את מרגישה שללא אימך תהיי ממש עצבנית ולא רגועה בזמן הלידה, יש להתיר שגם אימך תצטרף אבל אז בעלך יצטרך להישאר בבית מלבד אם באמת את חייבת את שניהם ומרגישה שלא תהיי רגועה בצורה אחרת.

בברכת לידה קלה בזמנה,