חברה והשקפה

האם המשיח כבר הגיע

  • ב' תמוז התשע"ח

שאלה

אם "אין בין עולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות", ומשיח זה מישהו שנמשח למלך על ישראל (כלומר ישראל כמדינה עצמאית עם שלטון יהודי), ומקבץ את הגלויות ומנצח מלחמות עם שונאי ישראל.. יכול להיות שהמשיח כבר הגיע? שזו הגאולה? אנחנו בארץ, משגשגים, יש יותר לומדי תורה מאי פעם. אולי אנחנו צריכים לבנות את בית המקדש בעצמנו, ולא לחכות לאיזה נס? אולי אני טועה, אבל נראה שאלוקים ברא עולם עם חוקים כך שיתאים למטרות שלו, וכמעט לא עשה ניסים- אלא רק כדי להוכיח את קיומו לאבות או לתת לנו את התורה. אולי אין צורך באיזה נס גדול ועצום בימינו, כי אנחנו כבר מאמינים.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ראה הרצאתו של הרב זמיר כהן על המשיח:

https://www.hidabroot.org/video/210772

טרם התגלה מלך המשיח לישראל.

- המשיח יהיה תלמיד חכם נביא מבית דוד, אשר ילחם את מלחמות ישראל, וינצח, ויביא שלום וגאולה לעם ישראל ולעולם. כיום אנו מאוימים על ידי אוייבים מבית ומחוץ.

- המשיח יבנה את בית המקדש השלישי. כיום מקום המקדש נמצא בידי מוסלמים ששולטים בחצי עולם ולא ניתן לגעת בו.

- ישיב את הסנהדרין ומלכות בית דוד לישראל, את חוקי התורה.

- המשיח יקבץ את נפוצות ישראל מכל רחבי העולם - כיום רוב היהודים עדיין נמצאים בגלות (עם ישראל מונה 14 מיליון יהודים, רק 6 מיליון מהם בישראל).

- עם ישראל יהיה אהוב בעולם, וכל העמים יכירו בחשיבותו וידעו על ה' האמתי, יעלו לבית המקדש בירושלים כדי להקריב קרבנות לה'.

- אמרו הנביאים שהגאולה של ישראל תהיה גדולה יותר מהנסים שהיו ביציאת מצרים!

ראה עוד במאמרי על יום העצמאות:

https://www.hidabroot.org/article/208817

בברכה,

דניאל בלס