אמונה

האם צריך צבא

  • ב' תמוז התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
האם אתה מאמין שרק בעזרת תפילות ובלי צבא עם ישראל יוכל לשרוד?
תודה רבה!!! (חלילה לחשוב שיש לי עניין ב"חרדים שלא מתגייסים") לדעתי כן צריך תפילות ולומדי תורה..השאלה אם רק זה, זה מספיק..

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אמרו חז"ל שאם עם ישראל ישמור רק שתי שבתות, תגיע גאולה לעולם, ולא יהיו עוד מלחמות. אלו דברי נביאים מפורשים: "והוכיח לעמים רבים וכתתו חרבותם לאתים וחניתותיהם למזמרות לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה" (ישעיהו ב, ד)

הסיבה שיש לנו כיום אוייבים - היא בגלל שעם ישראל לא שב בתשובה. שים לב שרק לפני פחות ממאה שנה אוייבנו הגדולים ביותר היו הגרמנים, וכיום אלו חיים עמנו בשלום. המוסלמים חיו בשלום-יחסי עם ישראל במשך רוב שנות גלותנו. משמים קובעים מי יהיו אוייבנו, והאם יהיה שלום. אך הדבר תלוי בזכויות עם ישראל.

עובדה נוספת שחשוב לזכור: עם ישראל שרד 2000 שנות גלות ללא צבא ובלי שלטון. בזמן שאימפריות אדירות כמו מצרים יוון רומא פרס בבל - נכחדו והתבוללו, עם ישראל שרד בזהותו המקורית במשך 3300 שנה. לא ניתן להסביר זאת ללא יד ההשגחה.

מכל מקום, איננו מתנגדים לצבא יהודי שומר תורה ומצוות. נא ראה:

https://www.hidabroot.org/article/45031

בברכה,

דניאל בלס