זוגיות

עד איפה להקשיב להורים בעניין שידוכים?

  • א' תמוז התשע"ח

שאלה

כבוד הרב נפגשתי עם בחור ממשפחה טובה וישיבה טובה נפגשנו שלוש פגישות ואחר כך ההורים שלו הורידו את השידוך בגלל שמשפחתי לא כולם שומרי תורה ומצוות וגם הורי התחזקו במהלך החיים ולא באו מעץ משפחתי חרדי מבית. ודווקא אני והבחור ממש רצינו להמשיך והכל תאם ורק רצינו להקים בית של תורה וריאינו שהכל היה טוב ורק בגלל זה השידוך ירד. השאלה שלי היא האם יש לדבר לליבם של ההורים? או שנעזוב ונמשיך הלאה?

תשובה

שלום וברכה

יש לנסות לדבר אל ההורים ולשכנעם, הדרך הכי טובה לשכנוע היא באמצעות פניה לרב שמקובל על ההורים שהוא יוכל להסביר להורים שאין לדחות את השידוך בגלל הדברים שכתבת.

אם בכל זאת ההורים מתעקשים ולא מוכנים לשמוע מכלום הרי זה סימן שאין זה הזיווג שלך ויש להמשיך הלאה.

עלו והצליחו,