חברה והשקפה

שאלה של מתחזקת

  • א' תמוז התשע"ח

שאלה

כבוד הרב שלום,
אני מתחזקת עם כיסוי ראש , שומרת שבת כשרות(בית יוסף) שומעת שיעורי תודה מידי פעם.. מרגישה שקצת ירדתי ברמה בגלל גידול הילדים והעבודה אני מגיעה מותשת מהעבודה לטפל בילדים ועד שכבר הם הולכים לישון אני כבר עייפה ממש אז גם הולכת לישון..
יש לי מצפון מאוד גדול שאני לא יכולה להקדיש זמן וכשיש זמן וכח אני משתדלת כן ליראות שיעורי תורה ..
השאלה שלי האם יש משהו שאני יכולה לקחת על עצמי שלא ארד בהתחזקות? יש הצעות שיכולות לחזק?

ובלי שום קשר בעלי גם שומר שבת ומניח תפילין ורואה מידי פעם שיעורי תורה (יותר מתקשה במעשים כמו ללמוד הלכות ללכת לשיעורים ובתי כנסת בקבלת שבת) שזה ממש עצוב לי המצפון שלי לא מפסיק..
אני מאוד מאמינה ולא רוצה ליפול..אני רוצה שאני ובעלי נתחזק יותר תוך כדי גידול ילדינו(רשמנו אותם לבית ספר מסורתי דתי) האם יש משהו לעשות שיעזור לנו לא ליפול? ולעשות זאת באהבה..
תודה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

בראש ובראשונה יש להתחזק מאוד מאוד בידיעה שגידול הילדים אינו מפריע לעבודת השם יתברך, גידול הילדים וההתעסקות בהם היא הדבר החשוב ביותר בעובדת הבורא של הנשים. הקב"ה פטר את הנשים מהרבה מאוד מצוות מאחר והם אמורות לתפקד בגידול הילדים בצורה מלאה בלי ששום התעסקות אחרת תעסיק אותה. על כן מה גדולה ונשגבה מעלתך בטיפול בילדים אף אם את ממעטת קצת בתפילה ושומעת פחות הרצאות אבל עושה את רצון ה' בשלימות. ככל שתתבונני בדבר ותדעי שאת עוסקת במלאכת שמיים כך תזכי להתעלות מעלה מעלה ולהרגיש טוב עם עצמך.

אם תצטרכי עוד חיזוק ועזרה , אשמח לסייע לך בעז"ה.