מדוע לוקחים על תיקון כסף?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי נדר מציק שנדרתי ביני ובין בוראי ולא הצלחתי לקימו דיברתי עם רב מקומי הוא הפנה אותי קודם לתיקון בתשלום האם זו תורתינו? אני אליו לא יגיע יותר ! האם יש תשובה אחרת או איך מבטלים את הנדר.

תשובה

שלום

קודם כל צריך לדעת לשם מה ביקש את התשלום. ישנם תיקונים שמצריכים כסף לשימוש כתיקון לחטא הכסף הולך לצדקה המקובלים נוהגים לעשות תיקונים כאלה .

אך כמובן שאל לך לתת פרוטה לאף רב קודם היותך בטוח שהוא יודע ובקיא. לרוב אלו הבקיאים הם מפורסמים ביותר אלו שלא מפורסמים אל תתעסק איתם.

נדר צריך התרה על ידי רב. זה לא תיקון לחטא. אלא התורה אומרת שבכוח הרב להתיר את הנדר למפרע ולמצוא לך פתח שתוכל לומר שאם היית יודע שכך וכך לא היית נודר. רק בכוח הרב למצוא פתח ולכן צריך לדבר עם רב בנושא שימצא פתח לנדר. יתכן והרב רצה תשלום פרטי על ה"טירחה" במצווה זו. זה ודאי דבר לא מהוגן וטוב עשית שלא נתת לו.