חברה והשקפה

לימודים באוניברסיטה

  • כ"ח סיון התשע"ח

שאלה

שלום רב,
מאז ילדותי כל הסובבים אותי באו אליי בטענה שאני מבוזבז מבחינה שכלית, אמנם חזרתי בתשובה לפני כ 16 שנה והספקתי לחבר חיבורים בנושאים שונים על דרך התורה (חידושים שלי) אבל שאלתי היא האם אני יכול ללמוד תואר בפסיכולוגיה או שזה סותר את דרך השם?

אשמח לתשובה בנושא
בתודה
יהודה

תשובה

שלום וברכה

אם אדם צריך פרנסה ואינו יכול להמשיך ולשבת באהלה של תורה, יש לשקול מה ללמוד ואיך ללמוד מקצוע מפרנס, אי אפשר לשלול פסיכולוגיה לגמרי ויש אפשרות ללמוד זאת על פי התורה,  אבל לחשוב שאתה מבוזבז בלימוד התורה וללכת ללמוד פסיכלוגיה בשביל ניצול הכשרונות הרי זה דומה לאדם שיש לי כישרון לבנות לגו בצורה יצאת מן הכלל וגם יש לו כישרון להיות סוחר ממולח שגורף כל שעה עשרות אלפי דולרים, האם ירגיש מבוזבז שהוא לא מנצל את הכישרון המופלא שלו לבנות לגו?.

עלה והצלח בלימוד התורה והאר את העולם בחידושיך הנפלאים,