אמונה

צלם אלוקים

  • כ"ב סיון התשע"ח

שאלה

אם אנו טוענים שבכל דבר אלוקים קיים מה משמעות צלם אלוקים הקיימת רק באדם?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

1. אלוקים מקיים כל דבר, אך לא באותה דרגה של התגלות והסתר פנים. בנשמת האדם ישנה התגלות ישירה של הרצון האלוקי - באופן נגלה (וייפח באפיו נשמת חיים).

2. האדם הוא נזר הבריאה, וכל שאר הבריות נבראו עבורו, כך שהוא העיקר בזכותו מתקיים העולם (על לימוד התורה נאמר: "אם לא בריתי יומם ולילה, חוקות שמים וארץ לא שמתי" - דהיינו הלומד תורה חשוב בבריאה יותר מן העולם). ולכן האדם נמצא בדרגת הגילוי הגבוהה ביותר.

3. לא כל הבריות דומות לאלוקים באותה מידה. הדרגות מתחלקות לדומם, צומח, חי, וחי מדבר. האדם נמצא בדרגה הגבוהה ביותר, כי ניתנה לו בחירה חופשית להתחבר לאלוקים מרצונו, על כן דומה לאלוקים יותר מכל הבריות האחרות בבריאה. והוא עניין "צלם אלוקים".

בברכה,

דניאל בלס