חברה והשקפה

הבונים החופשיים

  • י"ד סיון התשע"ח

שאלה

שלום רב לכם, רציתי לדעת מה דעתכם על הבונים החופשיים במבט הלכתי, האם אפשר להיות חבר שם והאם יש בזה בעיה כלשהיא? תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

מדובר בתיאורית קונספירציה נוספת, שמה "הבונים החופשיים" או "אילומינטי". מדובר באמונה בקיומה של קבוצת שליטים עשירים אשר מסתתרים במשך מאות שנים מאחורי דמויות פוליטיות ובנקים למיניהם, ושולטים בעולם (יוצרים מלחמות, שולטים בתקשורת העולמית, קובעים את השלטון בישראל וכדו', ומטרתם הסופית לשלוט בכל מדינות העולם). בעבר ניסו לייחס טענה זו נגד היהודים (הפרוטוקולים של זקני ציון), אך אלו אמונות חסרות שחר.

ראה מאמר שכתבתי על תיאוריות קונספירציה, והכשל שבהן:

http://www.hidabroot.org/article/216422

היהדות מלמדת להתרחק מאמונות הגויים, ולא לבטוח בבני אדם  (תהלים קמו ג-ד): "אל תבטחו בנדיבים, בבן אדם שאין לו תשועה. תצא רוחו ישוב לאדמתו, ביום ההוא אבדו עשתונותיו".

 אנו יודעים שהקב"ה מנהל את העולם, וכל המלחמות וכל ההיסטוריה מנוהלת על ידו: "לב מלכים ושרים ביד ה" (משלי כא, כ).

 ניתן לראות בחוש שעם ישראל הוא העם היחיד במזרח התיכון ששרד עד היום במשך 3300 שנה, יותר מכל האימפריות האדירות שניסו לרדוף אותו (היכן נמצאת כיום האימפריה המצרית העתיקה? האימפריה הבבלית? האימפריה הפרסית? האימפריה היוונית?האימפריה הרומאית?). כל מי שרדף אותנו נעלם, ורק אנו שרדנו ועוד זכינו לשוב לארצנו באחרית הימים שלפני הגאולה.

כל הנבואות בתנ"ך התגשמו אחת לאחת, ומראות שליטה אלוקית בהיסטוריה, כעת נותר רק להתחזק ולהמתין לגאולה השלמה (הנבואות האחרונות של הנביאים). כל אלה ועוד הן ראיות בחוש שהקב"ה שומר עלינו יותר מכל עם, וחפץ בשובנו אליו.

מטרתנו בעולם היא לעבוד את הקב"ה ולבטוח בו, לנהל את חיינו על פי התורה הקדושה, ולא לחפש הסברים מפולפלים להשגחה בדרך הטבע... שהרי השגחתו היא מעל הטבע.

ראה הרצאתו של הרב זמיר כהן על "נבואות ההווה והעתיד שבתנ"ך":

https://www.hidabroot.org/article/70498

ואת ההרצאה "נבואות אחרית הימים":

https://www.hidabroot.org/video/68365

שלך בברכה,

דניאל בלס