פרוש קריאת שמע שעל המיטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה בדיוק אומר המשפט"מדבר הוות באברתו יסך לך..."וכל שאר הפסוקים לאחריו.... אם תוכל להסביר לי את הפירוש בקצרה אני אשמח, תודה. ר י נ ת

תשובה

שלום

רינת מזמור זה לקוח מספר תהילים. והוא נקרא בלשון חז"ל " שיר של פגעים" יש בכוחו להגן ולתת שמירה למי שאומר אותו מכל מיני פגעים ומזיקים שקיימים בעולם רוחניים וגשמיים.

ולכן אומרים אותו לפני השינה שאז מסתלקת הנשמה והאדם פחות בטוח בעכצמו. וכן בלויית המת לזכות הנפטר שיהיה לו שמירה מהמזיקים המנסים לפגוע בו בדרכו לדין.