שפן וארנבת מעלים גרה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לא הבנתי, שפן וארנבת אינם מעלים גרה, מה ההסבר לכך שכתוב בתורה שהם כן מעלים גרה? כתבתם באתר שלכם ש :"הארנבת והשפן אינם מעלים גירה באותו האופן כשאר החיות מעלות הגרה, אלא באופן קצת שונה והיא שיש להם מערכת של עיכול דומה להעלת גרה בונה משאר מערכות עיכול רגילות של בעלי חיים ועל ידה ממחזרת את האוכל." 1)מה זו העלאת גרה בונה? 2)לא ארנבת ולא שפן מעלות גרה ע"פ ההלכה, האם אתם מרחיבים את גדר ההלכה בנוגע ל"העלאת גרה"? 3)מה ההכרח להסביר שהשפן וארנבת שבתורה הם השפן והארנבת שבימינו? מדוע לא לומר שמינים אלו של שפן וארנבת פשוט הוכחדו כמו הרבה מינים אחרים? בתודה

תשובה

שלום

יכול להיות שישנו מין שונה של ארנבת ושפן אך כל עוד ניתן ליישב בצורה יותר אמיתית ונכונה אין צורך ליישב בתירוץ דחוק. הכוונה לצורה שונה(הב זה טעות כתיב והיא תוקנה, תודה).

 הארנבת מעלה את האוכל לעיכול נוסף אך לא בצורה ששאר החיות מעלות גרה. איננו מרחיבים את הגדר אלא למדים מהתורה שהגדר של העלאת גרה רחב יותר מהתהליך בכל החיות וכולל גם את של הארנבת.