האם מותר לכהן מזויף להכנס לבית קברות?

  • כ"ג אייר התשע"ח

שאלה

כבוד הרב שלום,

לפני כמספר ימים הוטלה על חברי לצוות משימה לא פשוטה - לנכוח באזכרה בהר הרצל ביום שישי למרות שהוא אמור להיות בבית באותו זמן. חברי החפ"ש מצא מפלט מידי מהמשימה בלא אחר משם משפחתו, "כהן". למרות הדיבר שאומר כי לכוהנים אסור להכנס בבית קברות, אציג בפניך מספר עובדות המערערות על כוהנתו של הנ"ל:

1) ה"לוחם" הינו ביזיון בכל רמ"ח איבריו וממשיך להוכיח זאת כל יום מחדש בכל תחום אפשרי, בניגוד למצופה מכהן.
2) הוא אוכל בכלים לא טרפים בפילבוקס.
3) מדובר בחייל שעקץ, עוקץ ויעקוץ בכל הזדמנות אפשרית.
4 והכי נורא מכל) למרות עצם היותו חייל בצה"ל כבר ממרץ 2016 (פזמ של הישמור), החייל מתנהג כאחד אשר התגייס ממש לפני ארבע חודשים וכרגע ממתין בכיליון עיניים לקבלת הכומתה שלו. בגדוד.

אשמח אם תוכל לשפוך אור על הפרשה ולספק תשובה חד משמעית אם לאור הנסיבות שהוצגו החייל כן יכול להגיע לבית הקברות עקב היות שם משפחתו כהן לא הופכת אותו לאחד.

תשובה

שלום וברכה

כהן תלוי בייחוס ולא במציאות ההנהגה שלו ולכן הוא כהן לכל דבר אף אם הוא אינו נהוג כראוי.

ה' יעזור שהוא יזכה לשוב בתשובה שלימה ולנהוג כיהודי כשר.