האם מותר ללבוש בגד הפוך?

  • כ"ט אייר התשע"ח

שאלה

שלום וברכה, אמרו לי שאסור ללבוש בגד הפוך, האם זה נכון? אשמח למענה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין ללבוש בגד הפוך, וכמו שכתב השלחן ערוך אורח חיים (סימן ב סעיף ג) ידקדק בחלוקו ללבשו כדרכו, שלא יהפוך הפנימי לחוץ, וכתב המשנה ברורה (סק"ג) אף על פי שהוא תחת כל המלבושים, וכל שכן בשאר בגדים. וכתב האשל אברהם (מהדורא תנינא סימן ב) שהעולם אומרים שלבישת בגד הפוך קשה לשכחה.

בברכה,

הלל מאירס