שבת

לשון הרע על מחלל שבת בפרהסיה

  • כ"א אייר התשע"ח

שאלה

כבוד הרב שלום רב,
קראתי באחת התשובות באתר שרשום כך: "אכן אין איסור לשון הרע במי שמחלל שבת במזיד".
ושאלתי היא הרי אחת הבעיות העיקריות של לשון הרע שלא ניתן לאחר מכן לתקן את הנזק שנגרם מכך היות שזה כבר לא בשליטתך. אך תמיד קיימת האפשרות שאותו יהודי יעשה תשובה וישמור שבת. מה קורה במצב כזה שכבר נאמר עליו לשון הרע.
ברור לי שבתקופת המקרא דין של מחלל שבת בפרהסיה היה מיתה ולכן לעניין לשון הרע שנאמרה עליו היתה פחות חשיבות. אך בימינו מה התשובה לכך?

תשובה

שלום וברכה

אכן עדיף לא לדבר לשון הרע על אדם כזה אשר מדובר בתינוק שנשבה - מי שנולד בבית לא שומר שבת ולא זכה להבין את מעלת השבת..

בהצלחה,