סיפורי צדיקים מחייבים מדי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הבנתי שעל ידי סיפורים על צדיקים מגיעים לידי חיזוק האמונה, אך עלי הם לפעמים מכבידים ואף מפחידים ז"א הדרגה וזה מלחיץ אותי מאוד. מה עושים? ולמה באמת נוצרת אצלי תגובה כזאת?

תשובה

שלום דנה

זה תופעה מצויה ורגילה ,כיוון שאת משליכה מיד את המסר מהסיפור על מצבך ואין בכוחך להשתנות בין רגע לדרגה המובאת בסיפור את חשה אי נוחות מכך.

לכן פשוט צריך להמנע מלשייך את הדברים למעשה מיד,וגם לא לקרוא הרבה מדי בבת אחת אלא לעיין מדי פעם בסיפור אחד שניים לקרוא בעלמא ולהתפעל מדרגתם וביחס אליך לשנות רק במעט ובהדרגה את דרגתך.

גם בלא שינוי מעשי ומיידי הקריאה משפיעה בתת מודע עדינות ושיכות לאותם דרגות ,ובשעת נסיון כוחות רדומים אלו מתעוררים ומסייעים.