נשים

צניעות בהעברת בדיקות טהרה

  • י"ח אייר התשע"ח

שאלה

לכבוד הרבה שלום
לי ולבעלי היה ויכוח בנוגע לנושא מסויים ואנו מעוניינים לדעת מי צודק
אני עשיתי בדיקת הפסק טהרה ועל הבד היה מראה מסויים שדורש שאלת רב, אז נסענו לכתובת מסויימת שבה נימצאת תיבה שמיועדת להשארת שאלות ובדיקות לרב מומחה בעיניין וכולם באזור יודעים למה מיועדת תיבה זו וליד התיבה עמדו שני גברים שדיברו ואני התביישתי ללכת ולשים את המעטפה כשהם שם ובעלי טען שאין לי מה להתבייש אלה להתגאות כי זו מצווה ושאני צריכה להתגבר על הבושה הלא מוצדקת הזו
בסופו של דבר אמרתי לבעלי שאם הוא לא מתבייש אני מעדיפה שהוא ישים את התיבה במעטפה כי אני נבוכה מידי ולפי דעתי זה גם לא צנוע שאני אלך ואשים את המעטפה שם כשהם מסתכלים
אז מי מאיתנו צודק?
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

רוב הנשים ואף הגברים מתביישים להתעסק עם זה בפומבי, למרות ששכלית ניתן לטעון שאין בזה כל בושה. הרגש לא כל כך כפוף לשכל ולכן אם הרגשת בושה בכך, אכן לא היית צריכה ללכת להניח את העדים ועל בעלך לעשות זאת.