חברה והשקפה

שמירת תורה ומצוות

  • י"ד אייר התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
אם התורה ניתנה לאחר דור המבול ודור הפלגה, אז למה הייתה תביעה על דורם? הרי התורה עוד לא ניתנה.. אז מאיפה ידעו שיש לשמור מצוות?
תודה מראש על התשובה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

לפני התורה היו שבע מצוות בני נח, אותם קיבל האדם הראשון ושוב נח, בהם האיסור לרצוח, לגנוב, איסורי עריות.

למען האמת, שבע מצוות בני נח הן כל כך בסיסיות, שכל אדם ישר מסוגל להגיע אליהן בכח השכל שאלוקים נתן לו אם רק יחפוץ באמת. זו עובדה מעניינת שהן אריסטו מיוון, הן קונפוציוס מסין, והן בודהה מהודו, הגיעו למסקנות מוסריות מאוד דומות בכח שכלם - למרות שלא הכירו.

יש בכולנו ידיעה אלוקית שאסור לרצוח ולגנוב, קל וחומר אצל דור המבול שהכירו את האדם הראשון וידעו על מלאכים מגוף ראשון.

ראה על שאלה דומה, האם זו אפליה שהגויים לא קיבלו תורה:

https://www.hidabroot.org/article/226414

בברכה,

דניאל בלס