חברה והשקפה

מי היה אמור להיות המשיח לפני שדוד המלך נולד בכלל?

  • י"ג אייר התשע"ח

שאלה

מי היה אמור להיות המשיח לפני שדוד המלך נולד בכלל? ובכלל, מתי נכנס הצורך הזה במשיח? האם אברהם אבינו חיכה למשיח? או האם התוכנית השתנתה בחטא אדם הראשון?

תודה ותזכו למצוות!

תשובה

שלום וברכה

כך אמרו חכמי הקבלה אד"ם ראשי תיבות אדם דוד משיח, זאת אומרת שבנשמת אדם הראשון כבר היתה שרויה נשמת משיח ואילו היה אדם הראשון עומד בניסיון בעת חטא עץ הדעת הייינו מגיעים מיד לעולמו של משיח לעולם התיקון. מאחר ואדם הראשון לא עמד בניסיון, נפלו הרבה ניצוצות קדושה לתוך הטומאה, כל תכלית עבותינו היא להחזיר את כל חלקי הקליפות לתוך הקדושה כדי שנוכל לזכות לאורו של מלך המשיח. אז יתגלה כוח המשיח שהיה באדם הראשון ובדוד המלך אצל מלך המשיח ונזכה לגאולה השלימה ולעולם התיקון.