השם נועם לבן

  • י"ד אייר התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, אתמול בשעה טובה נולד לי ולאשתי תינוק ביום שבת בשעה 16:24 28.4 י"ג באייר (כאן בארץ ישראל).
שתי שאלות שרציתי לשאול
1. חשבנו בעזרת השם בלי נדר על השם נועם לפי הפסוק "ויהי נועם ה' אלהינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו" מה דעתך? והאם צריך גם שם שני?
2. האם הברית בלי נדר צריכה להיות ביום שבת?
תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

1. השם נועם טוב ומומלץ. אין צורך בשם שני אלא אם כן אתם חפצים בכך.

2. הברית מילה של בנכם נ"י צריכה להיות בשבת הבאה.

אמנם יש להדגיש שכל זה הוא דווקא אם נולד בלידה רגילה, אולם אם הוא נולד בניתוח קיסרי, הברית מילה שלו לא דוחה שבת, אלא נדחית ליום ראשון שאחריו (ראה שלחן ערוך יורה דעה סימן רסו סעיף י).

בברכת מזל טוב ורוב נחת,

הלל מאירס