שבת

עבודה בשבת האם יש תנאים שמותר?....

  • ט' אייר התשע"ח

שאלה

שלום רב ,

אני חוזר בתשובה כבר שלוש שנים ברוך השם.
התחום שלי הוא מלונאות ויש פעמים שאני נאלץ לעבוד בשבת זו אינה עבודה פיסית אלא ענייה לטלפון והשגחה על המקום , אני לא נוסע חלילה בשבת .
ניסיתי למצוא עבודות שונות אך ללא הצלחה ואני מרגיש שנכשלתי
יש לציין שאני מנכ"ל של מלון ולפעמים יש עניין של פיקוח נפש וזה מאלץ אותי לשהות במלון
האם אני עובר על כבוד השבת?
מה עושים?
תודה ויישר כוח על העשייה המבורכת

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית להיות בתשובה ולהתחזק כל כך.

אין צורך לוותר על העבודה במקום, ההימצאות במלון לצורך השגחה שהכל יתנהל כראוי,  אין בה כל איסור, אולם אסור בהחלט לדבר בטלפון.

במידת הצורך ובמקרים מסויימים ניתן להתיר להשתמש בנכרי שישוחח עבורך בטלפון.

כמובן, שכאשר מדובר בפיקוח נפש דהיינו סיכון חי אדם ממש, אין כל ספק שמותר לדבר בטלפון ואף לנסוע כפי הצורך.  אני מניח שבדרך כלל אין סכנה של ממש לבני אדם ולכן אין לדבר בטלפון.

נשמח להדריך אותך עוד ככל הצורך, כדי להגיע לשמירת שבת מלאה במלון ללא חשש.