שתי שאלות שונות על טבילת כלים ועל עצם הזנב

  • ב' אייר התשע"ח

שאלה

האם טוסטר( לא אובן) חייב טבילה
פעם פרקתי ולא הצלחתי להרכיב כמו שצריך..?

כמו כן מה לענות לאדם שמאמין בהבולוציה בהקשר לעצם הזנב?
למה היא נבראה אם "לא הגענו מהקופים"...

תשובה

שלום וברכה

1. צריך לטבול בלי ברכה. אפשר לטבול ושום נזק לא קורה. מייבשים יום ויכולים להשתמש2.

2. בעקבות תיאורית האבולוציה חשבו בעבר את עצם הזנב (coccyx, עצם העוקץ) לחסרת שימוש.

עצם העוקץ נמצאת בתחתית עמוד השדרה, ולכן בקשו לקבל אותה כעדות לכך שלאדם היה זנב! אך התגלה שיש לעצם העוקץ שימוש ברור.

אם אדם יפול במדרגות על עצם הזנב, הוא יגלה כמה עצם הזנב חשובה אצל האדם. למעשה זה חשוב ששרירים רבים יחוברו לעצם הזנב, השרירים הללו מאפשרים לנו ללכת, לשבת ועוד. עצם העוקץ מוקפת שרירים וחשיבותה מרובה כנקודת אחיזה לשרירים מסוימים, הגורמים לכך שהישיבה הרבה יותר נוחה לאדם, משהיתה ללא עצם העוקץ. לכן סוגים מסוימים של כאבי גב, מקורם בפגם שבעצם זו. לסיכום:

The coccyx is a vital anchor for certain muscles needed for our upright posture

(מעניין לציין שאין לנו כל עדות מהמאובנים לכך שהעוקץ הוא שריד של איבר קדום. לא מצאנו כל שרידי עצמות של אדם או קוף-אדם בעל עצם עוקץ ארוכה יותר). ראה עוד:

http://www.haemet.net/articles/creation/evolution/evolution_remains.htm

האם אבולוציה היא תיאוריה מבוססת מבחינה מדעית?

http://www.hidabroot.org/article/125994

האם ראוי ללמד אבולוציה:

http://www.hidabroot.org/he/article/73765

מה הרמב"ם היה אומר על אבולוציה:

http://www.hidabroot.org/he/article/70644

ומספר מילים על ויכוח עם אתאיסטים:

קודם כל צריך תמיד לזכור שהאמת אינה סובלת ניצחון. התייחס אל היהדות כאוצר - את האוצר מוצאים רק מי שבאמת מחפשים אחריו. אם ראית יהודי שמתעניין ורוצה לברר את האמת ברצינות, ומוכן לשנות את דעותיו בהתאם, אז ודאי שצריך לסייע לו ולדבר עימו, וזו מצווה גדולה. אך אם ראית אדם שמתעקש על מה שהוא רוצה להאמין בו, ויתירה מזו, נוהג כלפי היהדות בגאווה וזלזול - דע לך שהאמת תהיה נעדרת ממנו, ולא משנה מה תאמר לו, כמאמר הפסוק "שוחד יעוור עיני חכמים". עם אתאיסטים שבטוחים בעצמם ולא מחפשים אמת, לא ראוי להתווכח כלל. ויכוחים שכאלו יכולים רק להזיק, ואין בהם כל תועלת.

הרי לך דוגמה. אם לפנינו נאשם בבית-משפט, אשר כל הראיות מצביעות באופן מובהק על כך שהוא פשע, אנו כשופטים נאלץ להגיע למסקנה הרציונלית המתבקשת, שהוא אכן פשע לאור המציאות, ונרשיעו.

בשונה משופט, עורך-דין אינו מחוייב להגיע למסקנה רציונלית, ולכן בכוחו להטות את הנתונים לטובת מרשו המשלם לו.

אנו נוהגים כשופטים. אתאיסטים, על פי רוב, נוהגים כעורכי-דין, ולכן לא ראוי להתווכח איתם.

בברכה,

דניאל בלס