תורה ומדע

מקור צורת סמל הלב המקובל בימינו בעולם

  • כ"ה ניסן התשע"ח

שאלה

מה מקור צורת סמל הלב ♡ ?
שמעתי ממישהו שמקורו מהגויים וכולל צורות לא טהורות .אבקש גם לדעת מה תשובתו האישית של הרב הגאון זמיר כהן שליט"א. תודה

תשובה

שלום וברכה,

לפי ידיעתי מקורו איננו יהודי.

מקורות היסטוריים מלמדים שסמל הלב התפתח בימי הביניים (בתרבות יוון הוא רק סימל גרעין של צמח בשם סילפיום).

לא ידוע לי שיש בסמל זה בעיה הלכתית כלשהי. לפי כל מה שקראתי בנושא, לא היה בו שימוש בעבודה זרה.

בברכה,

דניאל בלס