תפילה וברכות

תושב הארץ ששהה בחו"ל, איך ישלים קריאת התורה של פרשת שמיני?

  • כ' ניסן התשע"ח

שאלה

תושב א"י השוהה בחו"ל בשבת הקרובה. כיצד ישלים קריאת התורה פרשת שמיני כשחוזר לארץ? תודה רבה!!

תשובה

מועדים לשמחה,

אין עליו חיוב להשלים ולשמוע את קריאת התורה של פרשת שמיני - מפני שקריאת התורה היא חובת הציבור, ומכל מקום אם הוא רוצה הוא רשאי בשבת הבאה לקרוא לכהן את כל פרשת שמיני עם הקריאה הראשונה של פרשת תזריע. כמובן צריך שהציבור ימחלו על כבודם ויסכימו לכך.

מקורות: ראה בספר הליכות שלמה על המועדים (ניסן-אב, פרק י סעיף כב) בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, שכאשר חל אחרון של פסח בשבת, שחלוקים אז בני ארץ ישראל ובני חוץ לארץ בסדר קריאת הפרשיות, הבאים מחוץ לארץ לארץ ישראל והפסידו שמיעת פרשה, אינם צריכים להשלים שמיעתה, מפני שקריאת התורה היא חובת הציבור. ושם בדבר הלכה (אות לא) כתב, אמנם אם רוצים, רשאים בשבת הבאה לקרוא לכהן את כל הפרשה שחיסרו עם הקריאה הראשונה של הפרשה הנקראת בארץ ישראל. אמנם עיין עוד שם (ארחות הלכה הערה 90) שלשואלים פרטיים הורה שלמעשה לא יעשו כן. וע"ע באורך בשו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק אורח חיים סימן כח).

בברכה,

הלל מאירס