חגים ומועדי השנה

פסח וחגים

  • ט"ז ניסן התשע"ח

שאלה

מה מברכים על מצה מטוגנת אני אהקש תשובה מהירה עם אפשר מיעדים לשמחה

תשובה

לכבוד השואל,

אם יש לפחות חתיכה אחת בגודל כזית, יש לברך עליו "המוציא" ולפטור את השאר;

אם אין אפילו חתיכה אחת בגודל כזית אלא כולם חתיכות קטנות, וכבר אין להם תואר לחם (כגון שלפני שטיגנו אותם הניחו את המצה במים רותחין למשך מספר דקות שזה מוריד ממנו את ה"תואר לחם"), ברכתו "בורא מיני מזונות" ואח"כ "על המחיה".

אם הם חתיכות קטנות ועדיין יש עליהם "תואר לחם" (כלומר, שנראים כמו מצה), ספק. ויש ליטול ידיים ולברך על שיעור של מצה רגילה, ואח"כ לאכול את המצה המטוגנת בתוך הסעודה.

בברכת חג כשר ושמח,

רב נחום