זוגיות

נישואין גיל מאוחר

  • י"ד ניסן התשע"ח

שאלה

בס"ד

האם רווק ורווקה בשלהי שנות ה-50 לחייהם שמצב בריאותם לא מרקיע שחקים ( כלומר לא בקו הבריאות של בני ה- 18).... מחוייבים להביא ילדים לעולם ?
לאור השיקולים האישיים בעקבות הגיל 50+ ההורים לא צעירים בנפשם ובגופם לקחת על עצמם עול שכזה ולגדל אותו ולהשקיע בילד נפשי . ( כולם יודעים כמה קשה לבחורה צעירה לגדל ילד ולקום בלילות שהתינוק בוכה בלילות. ולדאוג לו ....)
האם באמת זוג שהגיע לגיל כזה עדיין מחוייב לקחת הסיכון בלהביא ילד אף על פי שהם יודעים מלכתחילה שהילד לא יקבל מצידם את הראוי לו....
בשפה פשוטה לקחת על הכפתיים את העול להיות הורה לילד בגיל כל כך מבוגר.
אבקש התייחסות לגבי הגיל.... ולא לגבי המצווה כי כולם יודעים שיש המצווה להתחתן והאמנם אכן יש ציווי להתחתן לא מאוחר מגיל 18-25 בדורינו.
אז מה ההתייחסות לגבי זוג שהינו בגיל 50+? ( בכל זאת זה כבר לא גיל 18 בכל מה שקשור לכוחות נפש ובריאות של נערים)
אשמח להתייחסות וליבון העניין לגבי נישואין בגיל מאוחר וגידול ילדים..... האם חובתם להביא ילדים?
( מנקודת הנחה שהם לא בעלי כוח בריאותי ונפשי לעמוד בציווי שכזה).
והיה ואכן יעשו ילד צריך לקחת בחשבון שההורים מזדקנים ובני האדם חיים בממוצע 70-80 שנה בגבורות. אפשר להגיד שבגיל 20 הילד כבר יהיה ללא תמיכה של הורים... והילד יהיה מסכן ודווקא בגיל שהוא יצטרך עזרה ותמיכה בלימודים וברכישת דירה וכו.... וסיוע הוא ייתקל בהוריו הזקנים או לצערינו .....
זו המציאות.

תשובה

שלום וברכה

אם באמת אין להם אפשרות לגדל ילד זה עניין אחד.

אולם אם הם רק חוששים לרווחת הילד כאשר הילד יגדל ויהיה בן 30 ולא יראה יותר את הוריו הרי שזאת טעות גמורה ומוחלטת, העדר האדם הוא הרבה יותר כואב מאשר לאבד את ההורים בגיל 30.

חשוב לדעת שבפועל אף אחד לא התחרט מעולם על לידת ילד ואם ה' יתן לכם ילד הרי שאין ספק שהוא יתן לכם את הכוחות לגדל אותו ולתת לו את כל מה שנדרש לנפשו ולרווחתו.

בשורות טובות מהרה מתוך שמחה ונחת.