הלוואה משכנתא היתר עסקה

  • י"ג ניסן התשע"ח

שאלה

בס"ד
שלום לגבי נושא הלוואות ללא ריבית לרכישת בית/דירה.
התורה אוסרת במפורש להלוות בריבית.
אם כן אשמח לדעת איזו אופצייה יש לאדם חרדי שמעוניין לקנות בית נורמטיבי ולא לחיות כל החיים בשכירות. מנוקדת ההנחה שדירה זולה 4 חדרים עולה מעל מיליון שקל ואין לזוג את הכסף הנידרש.
ניתקלתי בנושג שניקרא היתר עסקה ולא כל כך הבנתי מה מסתתר מאחוריו היות וזה נושא לא פשוט בכלל. אבל לפי מה שהבנתי מתלמיד חכם זה סוג של "כיסוי" ופועל האדם אכן לוקח הלוואה בריבית בתשלומים בטענה שהבנק שותף חצי לפיקדון וחצי נוסף להשקעה והרווחים של הלווה.
נישאלת השאלה איזה השקעה או רווח מקבלים הבנק עבור דירה ( איזה רווחים יש לבנק מכך)
אשמח להרחבה בנושא. היות ואני יודע שרוב החדרים שהכרתי מפחדים מהלוואות ומעדיפים לחיות בשכירות עם כסף שיש ברשותם ולא להכנס לנושא היתר עסקא.
תודה.

תשובה

שלום וברכה

דירה יש לה עליית ערך תמידית ואף מיועדת ברבים מן המקרים להשכרה ולכן אין חשש לקחת הלוואה בהיתר עיסקא.