אמונה

קרי וכתיב בתנך

  • י' ניסן התשע"ח

שאלה

אני יודע ומבין שהתורה היא אמת. אך אינני מבין למה יש קרי וכתיב בתנך. כלומר, גם למה יש תיקון לחלק מהמילים בתנך. תודה רבה וחג פסח כשר ושמח

תשובה

שלום וברכה,

זו תורה שבעל פה שעברה במסורת לגבי צורת הקריאה, במטרה ללמד אותנו לימודים שמעבר לכתיב של הפסוקים. יש בקרי משמעות ברמת הרמז והסוד, ויש דרשות חז"ל שמתבססים עליהם בלימודם.

"תיקוני סופרים" אינו תיקון בפסוקים, ח"ו, אלא לימודים עמוקים בכוונת הפסוקים, שרצתה התורה ללמדנו בצורת כתיבתה.

חג פסח כשר ושמח!

בברכה,

דניאל בלס