חגים ומועדי השנה

האם מותר לעלות לקברי צדיקים בחודש ניסן?

  • ד' ניסן התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, האם מותר להיכנס ולהתפלל בקברי צדיקים שקרובים בבית העלמין כמו בהר המוריה ובקבר של האדמו"ר מזוועהיל במהלך חודש ניסן וחול המועד פסח? תודה

תשובה

שלום רב,

מותר ללכת לקברי צדיקים בחודש ניסן וכן במהלך ימי חול המועד.

מקורות: לגבי חודש ניסן - אמנם בספר קב הישר (פרק פח) כתב, שאין המנהג בניסן לילך על בית החיים להתפלל על הקברים ולומר תחנונים כמו בשאר ימים. ע"ש. מכל מקום אפשר ללכת לקברי צדיקים וכמו שהובא בספר ארחות רבנו חלק א' (עמוד שה) בשם הגר"י קניבסקי זצ"ל. וע"ע בשו"ת תשובות והנהגות חלק ב' (סימן סה).

ולגבי חול המועד - אמנם אין ללכת לבתי עלמין בחול המועד, כי גם חול המועד הם ימי מועד וכמו שכתב בספר גשר החיים חלק א' (פרק כט סעיף ה. ורק במקום צורך כמו להתפלל על חולה אפשר  ללכת - ראה לאדמו"ר ממונקאטש זצ"ל בספרו דברי תורה מהדורא קמא אות צו. וכן ראה בשו"ת באר שרים חלק ד' סימן ח אות ז).

אולם לקברי צדיקים אפשר ללכת גם בחול המועד וכמו שכתב בספר ילקוט יוסף אבלות (סימן מ סעיף כה).

בברכה,

הלל מאירס